Tweelingbroers uit ‘Iedereen beroemd’ maken single als herinnering © VRT

Tweelingbroers Maarten en Thomas werken al verschillende weken aan hun dromenlijstje in de ‘Iedereen beroemd’-rubriek ‘De bucketlist’. Vrijdag vinken ze voor het programma een laatste droom af: samen een hiphop-single maken. Een herinnering die ze nog lang zullen koesteren.

Maarten is parkinsonpatiënt, zijn lichaam takelt langzaam af. Alles wat hij samen met zijn broer voor het eerst kan doen of dingen die ze nog een keer willen beleven, schuiven ze niet langer aan de kant. Vrijdag trekken ze in ‘De bucketlist’ de studio in. Ze maken er een hiphop-liedje, het spraakvermogen van Maarten gaat er namelijk al wat op achteruit, maar belangrijker: de broers zijn fan van het genre.

De 'Renders Bros', zoals de broers zichzelf noemen, kunnen rekenen op de steun van verschillende topartiesten als DJ 4T4 van Het Hof van Commerce, Bobby Ewing van Discobar Galaxie en the Performing Arist Stijn. “Vier uur bier uur”, zal de single heten. Welke boodschap ze willen meegeven met hun liedje? Dat iedereen moet genieten van het leven met vrienden en familie, zo lang het kan. Een boodschap die natuurlijk kenmerkend is voor de volledige rubriek “De bucketlist”.
 
Vrijdag 8 juni om 19.40 uur zijn de broers een laatste keer te zien in ‘Iedereen beroemd’. 
De single is vanaf vrijdagochtend al beschikbaar via de online platformen Itunes, Spotify, Apple Music en Google Play.