Kim Kardashian huilt met gevangen oma na gratie


Het goede nieuws vertellen is voor Kardashian één van haar beste herinneringen


Kim Kardashian zal nooit het emotionele telefoontje vergeten dat ze had met Alice Marie Johnson nadat ze gratie had gekregen van president Trump op woensdag 6 juni.

The Keeping Up with the Kardashians schoonheid houdt zich sinds vorig bezig met de zaak van de gevangen grootmoeder, nadat ze had gelezen over haar levenslange gevangenisstraf voor een niet-gewelddadig drugsdelict dat ze jaren geleden voor het eerst had gepleegd. Kardashian schakelde topadvocaat Shawn Holley in om Johnson vrij te krijgen uit de gevangenis in Alabama.

Vorige week hadden ze een ontmoeting met president Donald Trump om te spreken over de hervorming van het gevangeniswezen en toen hebben ze ook gevraagd om gratie te verlenen aan Johnson. De zaak werd inmiddels ook gesteund door Trump’s dochter Ivanka en haar man Jared Kushner, die ook adviseurs van Trump zijn.

Op woensdag kwam de wens om Johnson vrij te laten uit, en had Kim de eer om het nieuws aan de 63-jarige gevangene te vertellen.

“BESTE NIEUWS OOIT!!!!” twitterde Kim. “Zo dankbaar @realDonaldTrump, Jared Kushner en iedereen die compassie heeft getoond en vele uren heeft bijgedragen aan dit belangrijke moment voor Ms. Alice Marie Johnson”, voegde ze toe. “Dit is zo inspirerend en geeft hoop aan zoveel anderen die ook een tweede kans verdienen."

Kim, die getrouwd is met rapper Kanye West, beloofde door te gaan met het aanpakken van soortgelijke oorzaken en het verlenen van haar steun aan mensen bij "organisaties die zich al veel langer dan ik voor deze strijd hebben ingezet en erkenning verdienen".

"Het telefoongesprek dat ik net met Alice gevoerd heb, zal voor altijd een van mijn beste herinneringen zijn," vertelde de moeder van drie kinderen. "Haar voor het eerst het nieuws vertellen en haar horen schreeuwen terwijl we samen huilen is een moment dat ik nooit zal vergeten."

Inmiddels wordt Kim door haar zus Khloe en hun moeder Kris Jenner online geprezen voor haar advocatenwerk.

"Kimberly je bent zo'n mooi persoon van binnen en van buiten!", twitterde Khloe Kardashian. "Ik ben voortdurend verbaasd over jouw vastberadenheid! Wat er ook gebeurt, je laat nooit iemand anders je leven dicteren! Wat juist is, is juist! Je hebt gedaan wat juist was! God zegen je @KimKardashian".

En Jenner voegde eraan toe: "Ik moest ervan huilen!... Kim, ik ben nog nooit zo trots op je geweest. Je hebt het grootste hart ter wereld en dat in combinatie met je vastberadenheid ben je niet te stoppen! @kimkardashian #proudmama".

Cover Media/Novum Nieuws