Val Kilmer aan boord van Top Gun 2


Kilmer keert terug in Top Gun: Maverick


Val Kilmer heeft zich officieel aangesloten bij de cast van Top Gun: Maverick, tegenover Tom Cruise.

Het langverwachte vervolg op de filmklassieker uit 1986 heeft nu zijn twee hoofdrollen, en bronnen zeggen dat The Wrap Val het karakter van vliegenaar Tom 'Iceman' Kazansky op zich zal nemen.

De follow-up wordt momenteel opgenomen in de buurt van San Diego in Californië en Kilmer is gespot bij een hotel in het gebied, dat producenten hebben geboekt voor de cast en de crew.

Iceman's rol in de nieuwe film is niet onthuld, maar de verhaallijn voor het vervolg van Top Gun volgt Cruise's Maverick als hij een nieuwe generatie van jonge Amerikaanse marine gevechtsvliegers begeleidt.

Val sprak eerder over de mogelijkheid om Iceman te gaan spelen, plagen fans op Facebook in 2015 over het ontvangen van een uitnodiging om zijn karakter in reprise te nemen.

"Ik kreeg net aangeboden #topgun2 - niet vaak zeg je 'ja' zonder het lezen van het script...", liet hij weten. "Dit is een lange weg, dus rustig aan. Hier wordt al lange tijd over gesproken en het is heel anders om een rol aangeboden te krijgen dan om een rol te spelen.”

Joseph Kosinski regisseert Top Gun: Maverick uit een script van Eric Warren Singer, Peter Craig en Justin Marks. Hij vervangt de oorspronkelijke Top Gun-regisseur Tony Scott, die in 2012 overleed. Het vervolg, dat wordt geproduceerd door Cruise en Jerry Bruckheimer, zal naar verwachting in de zomer van 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Cover Media/Novum Nieuws