Cinema Canvas: 12 films in 4 Vlaamse steden © VRT

Filmliefhebbers zijn in juli aan het juiste adres bij Canvas. Met ‘Cinema Canvas’ is er elke woensdag-, donderdag- en vrijdagavond een film voorzien. Op televisie én op groot scherm in verschillende Vlaamse steden.

Net als vorig jaar wordt ‘Cinema Canvas’ een rondreizend filmfestival. Ze trekken naar sfeervolle locaties in vier steden, uit vier verschillende provincies: Knokke, Dendermonde, Mechelen en Aarschot. De filmvoorstellingen vinden telkens plaats op woensdag, donderdag en vrijdag. Een gesprek met een bekende filmliefhebber die de film gekozen heeft en een filmexpert van Canvas leidt de avond in.
 
Vorig jaar werden de inleidingen telkens opgenomen op de locaties. Dit jaar is het anders: de gesprekspartners ontmoeten elkaar in cinema De National in Antwerpen, een honderd jaar oude bioscoop. Anke Brouwers, Lisa Colpaert, Patrick Duynslaegher, Wouter Hessels en Gertjan Willems zijn de vijf filmexperten van dienst. ‘Cinema Canvas’ start in Knokke met de filmkeuze van Adil El Arbi, Joris Hessels en Felix Van Groeningen. Klara-presentatrice Greet Samyn neemt als gastvrouw de eerste twee locaties voor zijn rekening. Nadien trekt Michaël Pas als gastheer naar Mechelen en Aarschot.
 
‘Cinema Canvas’ is vanaf woensdag 4 juli te zien op Canvas en begint om 21.15 uur. De voorstellingen op locatie beginnen om 19.00 of 20.00 uur. Inschrijven voor de filmvoorstellingen op locatie kan via canvas.be of via de website van de organiserende steden. Aan deze films mag je je ondermeer verwachten: JFK, 12 Angry Men, Le Fils, Pan's Labyrinth, The Thin Red Line en Toni Erdmann.