Giovanni Kemper speelt hoofdrol in musical 'Aladdin' © Isopix

De Nederlander verscheen voor het eerst op het scherm als danser in ‘So You Think You Can Dance’, later maakte hij zijn opwachting in de Ketnetreeks ‘Nachtwacht’. In ‘Steracteur Sterartiest’ bewees hij een goede zanger te zijn. Na zijn deelname heeft hij de titelrol als Aladdin vast in de gelijknamige musical.

Kemper was slechts vijf toen hij zijn eerste stapjes in de musicalwereld zette. Hij strikte al rollen in ‘The Lion King’, ‘Peter Pan’ en ‘Oliver!’ “Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik terug in de musicalwereld zou rollen”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Maar, als er twee musicals zijn waar ik echt eens in wou meespelen zijn dat ‘Aladdin’ en ‘Tarzan’.” 
Zo geschiedde, want hij heeft nu de hoofdrol beet in de nieuwe ‘Aladdin’-musical van Uitgezonderd, het theaterhuis van James Cooke. Volgens Kemper is dat te wijten aan zijn deelname aan ‘Steracteur Sterartiest’, waar zijn zangtalent nog eens in de kijker werd gezet. De rol van Jasmine is nog niet ingevuld. Hij mag mee zijn tegenspeelster uitkiezen, zodat de nodige klik zeker aanwezig is.
 
Het 26-jarige multitalent heeft het razend druk met de musical, zijn acteerwerk en zijn coverband RFF. Hij blijft rustig met zijn voeten op de grond, maar als hij toch even mag fantaseren over de toekomst, heeft hij grootse plannen: “Ik zou het te gek vinden om zoals Clouseau het Sportpaleis uit te verkopen of Koen de Bouw als acteur achterna te gaan.
 
De musical speelt vanaf 18 mei tot 9 juni 2019 in Antwerpen, Hasselt en Gent.