Roel en Kürt winnen '2 Sterren Restaurant' © Medialaan

Het VTM-programma '2 Sterren Restaurant' kende donderdag 7 juni al zijn finale. Zonder publiekstemming, zoals we het jaren in 'Mijn Pop-uprestaurant' zagen. Sergio Herman verkoos samen met recensenten Luc Hoornaert en Willem Asaert de Leuvense 'Stove' van 'Familie'-acteurs Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers als beste restaurant.

De Witte Villa in Leuven was de uitvalsbasis voor Stove. Op het menu bij de twee acteurs? Gerechten die iedereen kent, creatief herwerkt. Geen alledaagse keuken dus, maar onverwachte smaakcombinaties. Dat was hun strijdwapen in de finale tegen Marie Verhulst en Andy Peelman. In 'The Pescetarian' bewijzen de twee vrienden dat een etentje zonder vlees ook lekker en leuk kan zijn. De funfactor ontbreekt er zeker niet, met een gastheer als 'Buurtpolitie'-agent Peelman.

Het gaat er allemaal wat losser aan toe dan in het Leuvense. Daar neemt Kürt de zaal voor zijn rekening. Op een perfectionistische, doch aangename manier. "Kürt heeft het charisma van een grote maître d'hôtel. Hij is het niet, maar hij heeft het wel", complimenteert Sergio hem. Ook Roel kreeg lovende commentaren over zijn werk in de keuken. Zijn 'smeuske', de langoustines à la Sergio Herman en het frisse dessert met perzik waren volgens recensent Asaert "van een zeer hoog niveau". Sergio zag in Roel een echte chef, gepassioneerd door eten. Het duo werd dan ook beloond met de '2 Sterren Restaurant'-trofee.