Quentin Tarantino voegt Al Pacino toe aan sterrencast voor nieuwste film © BELGA

Voor zijn nieuwste filmproject 'Once Upon a Time in Hollywood', een verhaal over het 'hippie Hollywood' van 1969 dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de gruwelijke Manson-moorden, heeft regisseur Quentin Tarantino alweer een grote naam toegevoegd aan de cast: niemand minder dan levende filmlegende Al Pacino. Dat bericht entertainmentmagazine Variety. Maken nog deel uit van de cast: Damian Lewis, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie.

Al Pacino's bekendste rol is uiteraard die van de Cubaanse drugsbaron Tony Montana in 'Scarface', naast die van Michael Corleone in 'The Godfather'-trilogie. De 78-jarige acteur heeft in zijn lange carrière tal van prijzen gewonnen, waaronder één Oscar, twee BAFTA's, vier Golden Globes en twee Emmy Awards. Hij geldt daarmee als één van de beste acteurs van zijn generatie, en uit de filmgeschiedenis tout court.

Al Pacino komt terecht in een sterrencast met onder meer Damian Lewis, bekend van zijn hoofdrol in de bekroonde oorlogsserie 'Band of Brothers' en de spionageserie 'Homeland', Brad Pitt, Margot Robbie en Leonardo DiCaprio. Ook Emile Hirsch, hoofdrolspeler in 'Into the Wild', en Luke Perry ('Beverly Hills, 90210') krijgen een rol.

Quentin Tarantino schreef, regisseert en produceert de film zelf. Het verhaal speelt zich af in het Los Angeles van 1969, op het hoogtepunt van de hippiecultuur. De twee hoofdpersonages, gespeeld door DiCaprio en Pitt, zijn een voormalige steracteur uit een westernserie en zijn trouwe stuntman. Het duo heeft het moeilijk om aan de bak te komen in een Hollywood dat ze niet meer herkennen. Een van hen heeft echter een heel beroemde buurvrouw: Sharon Tate...

Als alles volgens plan verloopt komt 'Once Upon a Time in Hollywood' wereldwijd uit op 9 augustus 2019, exact 50 jaar na de beruchte Manson-moorden.