Ketnet trekt met Rode Duivels naar 5 scholen © VRT

Een schoolbezoek van de Rode Duivels? Dat kon via de Duivelse +School-actie van Ketnet om Pleegzorg Vlaanderen in de kijker te zetten. Aan de deelnemende scholen werd gevraagd hiervoor een creatieve actie op poten te zetten. Enkele Rode Duivels trokken vandaag naar de vijf winnende scholen.

De leerlingen van Sint Augustinus in Brakel stelden hun georganiseerde wereldkampioenschap voor Pleegzorg voor aan Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker. Uit volle borst zongen ze nog een zelfgemaakt volkslied.
 
Bij Vrije Basisschol Bellegem kwamen Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen langs. De school pakte uit met een grootse sleepover, waarbij alle leerlingen van het 3de tot het 6de leerjaar konden intekenen om eens een nachtje bij een ander gezin te gaan slapen of om zelf een ander kind in het gezin op te nemen. 

Gedurende twee dagen wisselden de kinderen van GO Basisschool Klim Op Zandbergen van knuffel en moest iedereen zorg dragen voor de knuffel van een klasgenootje. Ze vertelden er alles over aan Romelu Lukaku en Thibaut Courtois.
 
Jan Vertonghen en Mousa Dembélé trokken richting het Pius X Instituut in Antwerpen. De leerlingen vormden samen met de Rode Duivels een groot hart op de speelplaats en zongen enthousiast hun zelfgemaakte lied.
 
Dries Mertens, Simon Mignolet en Koen Casteels waren het hoogbezoek in het Heilig Hart Instituut Heverlee. De leerlingen doen er hun verschillende acties voor Pleegzorg uit de doeken. De vijfdejaars maakten het de doelmannen niet makkelijk tijdens een penalty-les. 
 
Bekijk de reportage Duivelse +school: de finale om 18u05 op Ketnet of waar je ook bent op proximustv.be. Klik hier om het programma op te nemen. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!