Robbie Williams en Ronaldo openen donderdag feestelijk het WK © Isopix

Braziliaanse oud-spits Ronaldo, popzanger Robbie Williams en de Russische operazangeres Aida Garifullina trappen donderdag het WK in Moskou af met een feestelijke openingsceremonie.

Rusland en Saoedi-Arabië nemen donderdag de eerste match voor hun rekening. “Het openingsduel is altijd heel symbolisch”, vertelt Ronaldo aan FIFA. “Je realiseert je dat het moment waarop je vier jaar gewacht hebt eindelijk is aangebroken. Zowel voor de spelers als de fans is het een grote dag.” Om 17u zit mening voetballiefhebber aan het scherm gekluisterd. Een halfuur eerder start de muzikale ceremonie. 

De Britse zanger én voetbalfan Robbie Williams zet er ongetwijfeld het Luzhniki stadion in lichterlaaie. “Voor de mensen in het stadion en voor de tv willen we een onvergetelijke show bezorgen”, aldus Williams aan FIFA. De 44-jarige zanger mag dan al heel wat spectaculaire optredens op zijn palmares hebben, de opening van het WK verzorgen, is voor hem een jongensdroom die uitkomt. Williams is van kleins af aan een voetbalfan. De zanger werd geboren in Stoke-On-Trent en supporterde steeds voor de lokale ploeg ‘Port Vale’. Hij bezit ondertussen een groot aantal aandelen in de club. Zelf speelt hij graag ook nog eens een potje. In 2016 organiseerde hij als Unicef-ambassadeur ‘Soccer Aid’, een benefietvoetbalwedstrijd die sindsdien tweejaarlijks terugkeert.
 
Ook het gastland wordt in de kijker gezet: Aida Garifoellina, één van Ruslands meest talentvolle zangeressen, voorziet de kijkers ook van een optreden.

Bekijk de openingsceremonie van het WK om 16u30 op één of waar je ook bent op proximustv.be. Wil je de uitzending liever opnemen? Dat kan natuurlijk ook. Via TV Replay bekijk je de uitzending tot 36 uur later!