Nieuw showbizzkoppel: Tom Dice en Kato © Photonews

Hij werd in 2008 tweede met zijn gitaar bij X Factor. Drie jaar later werd ook zij tweede in Idool, zij het met een ukelele. Een eerste raakvlak misschien, maar dat er meer heerst tussen de twee mag nu wel duidelijk zijn: Tom Dice en Kato hebben een relatie.

In 2013 werkten de twee een eerste keer samen. Ze schreven samen het liedje “Breaking Up Slowly”. Dat draaide toch wat anders uit, want vijf jaar later kwamen ze langzaam maar zeker bij elkaar. “We schoten altijd goed op, maar dit hadden we nooit verwacht. Bovendien waren we op de momenten dat onze paden kruisten, vaak beiden niet vrij. Het was dus niet eens een optie”, vertelt Tom aan Het Laatste Nieuws. Zo was Kato eerder al samen met Manuel Palomo. Hij was samen met de zangeres één van de deelnemers uit Idool 2011.
Kato en Tom leerden elkaar beter kennen door samen songs te schrijven. “Ook buiten de studio gingen we vaker met elkaar om. Op één van die avonden hebben we beslist er helemaal voor te gaan”, vult hij aan.
 
Het koppel trekt dinsdag samen naar het MNM-podium tijdens Marathonradio. Tom gaat er zingen, met Kato als begeleiding aan de piano. “Dat we samen nummers kunnen maken en samen teksten schrijven is fantastisch”, klinkt het voor. HLN. Het koppel heeft nog geen concrete plannen om samen op te treden.