Ron Howard: "Jammer dat fans niet naar 'Solo' komen kijken" © BELGA

Het schamele succes van "Solo: A Star Wars Story" is ook regisseur Ron Howard niet ontgaan. In een tweet aan een fan noemt de regisseur het jammer dat het publiek zijn film niet op het grote scherm wil zien.

"Ik ben trots op 'Solo'. Mijn cast en productieploeg hebben hard gewerkt om de fans een leuke, nieuwe film voor te schotelen. Ik voel me als regisseur slecht wanneer ik hoor dat filmfans deze film niet op het grote scherm met fantastische geluidseffecten willen zien", verklaarde de regisseur op Twitter.

Howard reageerde op een fan die de film wel goed vond en de verdediging op zich nam. "Ik heb veel theorieën gehoord over de reden waarom 'Solo' het niet goed doet", schreef Star Wars-fan Kris Fairbanks op Twitter. "Helaas willen sommige Star Wars-fans deze film niet zien omdat ze 'The Last Jedi' niets vonden. Als dat zo is, straffen ze 'Solo' af en missen ze een goede film."

"Solo: A Star Wars Story" presteerde maar heel erg matig sinds zijn openingsweekend twee weken geleden. De film opende in de Noord-Amerikaanse filmzalen met een omzet van 83,3 miljoen dollar en zette daarmee het zwakste resultaat neer van de vier reeds verschenen Star Wars-films van Walt Disney/Lucasfilm.