Julia Roberts spreidt haar vleugels in Amazonfilm 'Little Bee' © BELGA

De Amerikaanse actrice Julia Roberts stapt in de Amazonproductie 'Little Bee', een verfilming van de gelijknamige bestseller van Chris Cleave. Ze producet de film en krijgt een hoofdrol. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline vandaag.

De 50-jarige Roberts, bekroond met een Oscar voor haar rol in 'Erin Brockovich' (2000), heeft dus een groot aandeel in de verfilming van 'Little Bee', gebaseerd op een fictieverhaal van de Britse auteur en journalist Chris Cleave, over een jonge Nigeriaanse asielzoeker, genaamd Little Bee, en de Britse magazineredactrice Sarah O' Rourke, gespeeld door Roberts. De twee ontmoeten elkaar tijdens een olieconflict in de Nigerdelta in Nigeria en zien elkaar enkele jaren later in mysterieuze omstandigheden terug in Engeland.

De film zal geproduceerd worden door het productiebedrijf van Roberts en haar zus, Lisa Gillan, en wordt ontwikkeld voor Amazon Studios. De 'Pretty Woman'-actrice was vorig jaar nog te zien in de feelgoodfilm 'Wonder' en verschijnt binnenkort in de tv-serie 'Homecoming', eveneens voor Amazon.