‘Thuis’-actrice vindt eigen verhaallijn onrealistisch © Isopix

Mayra, gespeeld door Muriel Bats (50), is één van de meest besproken personages in de televisiesoap ‘Thuis’. Haar bewuste babywissel lokte veel negatieve reacties en ongeloof uit. De actrice begrijpt het wel.

Ik heb mij ook vragen gesteld bij de verhaallijn, maar als actrice moet je die gewoon spelen”, vertelt ze aan Dag Allemaal. Al past het wel in het straatje van het personage: “Mayra heeft in het verleden wel vaker vreemde keuzes gemaakt of alle zin voor realiteit verloren.” Dat haar personage niet gewetenloos is, maakte het spelen van de scène wel makkelijker. De bewuste scène, waarbij Mayra enkele uren na haar keizersnede het ziekenhuisbed verlaat om haar baby om te wisselen voor een andere, kreeg veel kritiek. “Ongeloofwaardig”, klonk het bij het grote publiek.

Ook Bats stelde zichzelf de vraag of het wel waarheidsgetrouw was: kan je na een keizersnede met een baby op je arm rondlopen? Is het echt zo makkelijk om je baby te verwisselen, is het niet meer dan alleen een ander armbandje om te schuiven? “De scenaristen verzekerden me dat het wel mogelijk was”, voegt ze toe in het weekblad. Ze leken even het perfecte gezin, maar nu Waldek weet dat Mayra’s kind niet van hem is, dreigt het te ontploffen tussen de twee.

Binnenkort verlaat Bats ‘Thuis’. Haar laatste scène is reeds ingeblikt. Of we afscheid nemen van Mayra tijdens de seizoensfinale valt nog af te wachten. Eerder dit seizoen verdwenen al enkele personages uit de reeks. Renzo en Charité vertrokken richting Frankrijk. Luc blies zijn laatste adem uit aan het kampvuur. Dan rest nog de vraag of ook het verhaal van Julia ten einde loopt? 
 
De laatste ‘Thuis’-week is ingezet. Donderdag 14 juni eindigt het 23ste seizoen.

Bekijk Thuis om 20.10 op één of waar je ook bent op proximustv.be. Niet thuis? Je kan de uitzending ook opnemen! Via TV Replay bekijk je de uitzending tot 36 uur later!