In de tweede Telefacts special, 'Gilles De Bilde Thuis bij de Duivels', gaat VTM-voetbalanalist en commentator Gilles De Bilde dinsdag 12 op bezoek bij drie topduivels: in Manchester bij Romelu Lukaku, in Napels bij Dries Mertens en in Marbella bij Marouane Fellaini.


De Duivels ontvangen Gilles bij hen thuis en praten vrijuit over hun jeugd, kinderen, de liefde, het grote geld, hun levensstijl en natuurlijk het komende WK. Het respect voor de Bilde is groot: de ex-Rode Duivel won de Gouden Schoen en speelde voor o.a. Anderlecht, PSV, Sheffield Wednesday en Aston Villa. Of zoals Romelu Lukaku het verwoordt: "Ik heb respect voor de anciens die nog tegen mijn vader hebben gevoetbald." Gilles lacht: "Romelu, noem me nu geen ancien, hé".

‘Gilles De Bilde: Thuis bij de Duivels’ is een verrassende babbel onder voetballers, aan de vooravond van het grootste voetbalevenement ter wereld.

Gilles De Bilde: "Met Dries, Romelu en Marouane heb ik een klik: we delen dezelfde open visie op voetbal maar ook op 'de zaken des levens'. Ook karakterieel zijn er raakpunten met deze jongens en dat creëert een natuurlijke band. Ze zien mij als één van hen: als voetballer, als ex-international en niet als journalist pur sang. Die jongens zijn intussen wereldsterren, maar toch kreeg ik  - ondanks hun druk bezette agenda - toegang tot de intieme sfeer bij hen thuis. En dat gaf een extra dimensie aan onze gesprekken."

Enkele van de vele quotes van de Duivels in de Telefacts-specials:

Romelu Lukaku: "95% van mijn loon staat op een spaarrekening en die raak ik niet aan. Ik leef van die andere 5%. Het enige folieke dat ik gedaan heb ik mijn leven, is mijn auto."

Marouane Fellaini: "Mijn vader volgde me van kortbij op. Hij gaf me altijd goede raad, zelfs vandaag nog. Ja, mijn opvoeding was streng, maar waar ik nu sta, heb ik daaraan te danken."

Dries Mertens: "Eigenlijk wou ik sportleraar worden, zoals mijn papa. En die job combineren met voetbal in derde of vierde klasse. Ik had nooit gedacht dat ik een topvoetballer zou worden en genoeg zou verdienen."

Bekijk Gilles De Bilde: Thuis bij de Duivels om 22u op VTM of waar je ook bent op proximustv.be. Klik hier om het programma op te nemen. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!