Tweedaags festival viert 35ste verjaardag van 'Gostbusters' © BELGA

De iconische filmkomedie 'Ghostbusters' bestaat volgend jaar 35 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Filmstudio Sony organiseert in de zomer van 2019 een tweedaags festival dat helemaal aan de immer populaire film uit 1984 wordt gewijd. Dat melden Amerikaanse en internationale filmmagazines op gezag van een persbericht dat Sony Pictures heeft verspreid.

Of u in 1984 al geboren was of niet, de kans is groot dat u de intro van 'Ghostbusters' feilloos kan meezingen of -neuriën. Al meer dan drie decennia lang is de komedie met steracteur Bill Murray in de hoofdrol niet meer weg te denken uit het collectieve filmgeheugen.

Bijna 34 jaar na de release in december 1984 mag de film dan al behoorlijk oud zijn, maar vergeten is hij nog niet. Filmstudio Sony heeft dan ook besloten om de komedie volgend jaar, naar aanleiding van de 35ste verjaardag, nog eens extra in de kijker te zetten. Wie er een verre reis voor over heeft, kan op 8 en 9 juni afzakken naar de studio's van Sony Pictures in Culver City, Californië.

In een persbericht belooft Sony exclusieve panelgesprekken, ontmoetingsmomenten en zelfs een speciaal voor de gelegenheid ontwikkeld 'Ghostbusters'-spel in virtual reality. Zo kunnen fans - in de stijl van het populaire spel Pokemon Go - zelf op spokenjacht gaan. Het spel in 'augmented reality' maakt gebruik van Google Maps en zal beschikbaar zijn op iOS en Android.