Kevin Spacey voor het eerst sinds aanrandingsschandaal terug op het grote scherm © BELGA

De in ongenade gevallen acteur Kevin Spacey zal dit jaar nog te zien zijn in de film 'Billionaire Boys Club'. Het is de eerste keer dat Spacey op het grote scherm verschijnt sinds de acteur van seksueel misbruik werd beschuldigd. Dat schrijft entertainmentmagazine NME vandaag. De film werd al opgenomen voordat het schandaal eind vorig jaar losbarstte.

Het was 'Star Trek'-acteur Anthony Rapp die in oktober vorig jaar als eerste met beschuldigingen tegen Spacey naar buiten kwam. Rapp vertelde hoe hij in 1986 op amper 14-jarige leeftijd werd benaderd door de toen 27-jarige Spacey, die seks met hem probeerde te hebben. Spacey beweerde zich het incident niet te kunnen herinneren. Later getuigden ook andere mannen hoe de acteur seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover hen had vertoond.

De beschuldigingen luidden het einde in van Spaceys lange acteercarrière. Hij werd ontslagen als hoofdrolspeler uit de hitserie 'House of Cards' en regisseur Ridley Scott liet hem in de pas opgenomen film 'All The Money In The World' volledig wegknippen en vervangen door Christopher Plummer. Naar nieuwe aanbiedingen kon Spacey sindsdien fluiten.

De makers van 'Billionaire Boys Club' hebben nu klaarblijkelijk besloten om de scènes met de acteur wél te behouden. De film werd tweeënhalfjaar geleden al opgenomen, met naast Spacey onder meer Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts, Judd Nelson en Billie Lourd in de hoofdrollen. Het script is gebaseerd
op het waargebeurde verhaal van een groep rijke oplichters die in de jaren 80 een piramidespel opzetten om zichzelf nog verder te verrijken.

Wellicht verschijnt de film nog deze zomer in de bioscoopzalen. Volgens filmwebsite iMDb komt 'Billionaire Boys Club' uit op 17 augustus 2018.