Iedereen beroemd: Guy mag zich 1 jaar lang Homo universalis noemen © VRT

De afgelopen maanden volgden dagelijks bijna 1 miljoen Vlamingen vol spanning de avonturen uit de rubriek 'Homo universalis' in Iedereen beroemd. 100 dagen lang zocht Iedereen beroemd naar de man of vrouw die alles kan, oftewel: de sterkste was in 100 achtereenvolgende opdrachten. 100 kandidaten waagden hun kans en kregen dagelijks een nieuwe opdracht. Een bal vangen, puzzelen met Steve Tielens, geblinddoekt de uitgang vinden, fitnessen met de Coach, taaltesten met Kurt Van Eeghem... alles kon. Elke dag viel er iemand af, tot er uiteindelijk slechts twee kandidaten overbleven die tot het uiterste streden.

Woensdagavond 13 juni werd de finale gespeeld en kon de 47-jarige Proximus-medewerker Guy uit Geluwe zich kronen tot de enige echte homo universalis. In de finale nam hij het op tegen de 30-jarige Ken uit Pellenberg (Vlaams-Brabant), die zich de voorbije weken hard smeet in de wedstrijd, maar uiteindelijk het onderspit moest delven.

Guy en Ken namen het woensdagavond tegen elkaar op in een zomerse vakantie-estafette. Ze vertrokken aan de estafette met een badhanddoek en moesten als eerste hun handdoek op een lege ligstoel aan het zwembad leggen. Op weg naar die ligstoel moesten ze echter eerst nog een espadrille in een rubberbootje mikken, een paar exotische maaltijden benoemen, een emmer vullen met zand en een bottle flip doen met een bus zonnecrème. Wie als eerste zijn handdoek op de ligstoel kon leggen, won een jaar lang gratis vakantie, de verliezer ging met lege handen naar huis en heeft dus 99 opdrachten overleefd voor niets.

Guy won, na een moeizame start, met grote voorsprong de race. Hij mag zich nu, na 100 dagen zwoegen, dé homo universalis noemen en kan daarbovenop genieten van een jaar gratis vakanties.

Wat de kijkers nog niet wisten, is dat de deelname van Guy aan 'Homo universalis' eerder toevallig was: zijn vrouw had zich eigenlijk ingeschreven, maar was ziek op de eerste opnamedag. Guy nam met veel enthousiasme haar plaats in en raakte zo in het spel verzeild. Wat vond de winnaar nu het leukste aan het hele avontuur?

"Het onvoorspelbare van Homo universalis is voor mij het bijzonderste van dit concept. De diversiteit aan proeven vond ik zelf heel fijn. Mijn favoriete opdracht was de mechanische stier en de kickertafel, dat was pure nostalgie. Regelmatig op café zitten loont op zo’n moment ;) Het meest plezante van dit hele spel? Dat was niet enkel de geweldige sfeer in onze groep, maar ook de steun die ik van iedereen daarbuiten kreeg. Mijn kinderen kregen van hun vrienden tips and tricks voor me door. Hun klasgenoten hebben zelf een Whatsappgroepje voor me opgericht met de naam 'de Guy Squad', allemaal super toch?!"

Voor bij wie het kriebelt om ook homo universalis te worden, is er goed nieuws: Eén gaat vanaf nu op zoek naar kandidaten voor een tweede seizoen van 'Homo universalis'. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van Eén.

Iedereen Beroemd woensdag gemist? Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!