Ewan McGregor wordt ster van sequel op 'The Shining' © BELGA

Ewan McGregor gaat de rol van Danny Torrance spelen in de verfilming van Stephen Kings roman 'Doctor Sleep', het vervolg op de horrorklassieker 'The Shining'. King zou de casting van McGregor al hebben goedgekeurd. Dat meldt entertainmentmagazine Variety op zijn website.

Filmstudio Warner Bros. werkt al jaren aan een sequel op de iconische horrorfilm van regisseur Stanley Kubrick uit 1980, maar slaagde er door budgettaire problemen nog niet in om de plannen te concretiseren. Bovendien is er ook een prequel onder de naam 'Overlook Hotel' in de maak.

De geplande vervolgfilm 'Doctor Sleep' volgt de volwassen geworden Danny Torrance, het zoontje van hoofdpersonage Jack Torrance (Jack Nicholson) uit 'The Shining'. Als volwassene draagt Danny nog steeds het trauma van de gebeurtenissen in het Overlook Hotel met zich mee. De man kampt, net als zijn vader Jack, met aanslepende razernij en bijgevolg ook een drankprobleem.

De drank onderdrukt niet alleen de pijn, maar ook zijn bovennatuurlijke gave om te 'shinen' - een vorm van telepathie die in het oorspronkelijke verhaal een belangrijke rol speelt. Naarmate Danny zijn drankverslaving te boven komt, blijkt zijn gave terug te komen. Hij probeert het talent ten goede in te zetten, maar komt daarmee in de problemen.

'The Shining' slaagde er na de release in 1980 niet in om een kassasucces te worden, maar groeide sindsdien wel uit tot één van de meest gewaardeerde horrorklassiekers uit de filmgeschiedenis.