Karl Vannieuwkerke opent 'Villa Sporza' © VRT

Eén-presentator Karl Vannieuwkerke gaat een drukke zomer tegemoet. 46 dagen na elkaar vind je hem terug in zijn ‘Villa Sporza’, waar hij verslag uitbrengt over het WK voetbal in Rusland en de Ronde van Frankrijk.

Met zeecontainers werd een waar sportdorp opgebouwd. Met een bar, een terras, een groot scherm en een studio onder de VRT-toren is Vannieuwkerke gesetteld voor de zomer. Hij zal iedere avond het programma presenteren. Maarten Vangramberen neemt de vroege namiddag voor zijn rekening. ‘Villa Sporza’ omkadert alle WK-wedstrijden met verschillende gasten zoals Jan Mulder, Marc Degryse, Wesley Sonck, Imke Courtois,… Ook de verslaggeving over de Tour volgt. 

Tot en met zondag 15 juli, de finale van het WK voetbal, presenteert Vannieuwkerke vanuit het sportdorp. Nadien trekt hij naar Annecy voor ‘Vive le Vélo’. Een drukke zomer voor de presentator. “Tijdens de Tour eens blijven hangen na een nachtbarbecue is verleidelijk, maar slapen en regelmaat aanhouden, zijn de sleutel tot succes”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Hij kijkt er alleszins enorm naar uit: “Dit is een feest met het grootste voetbalgebeuren ter wereld en de grootste koers ter wereld.

Bekijk de eerste uitzending van 'Villa Sporza' om 21.45 op één of waar je ook bent op proximustv.be. Niet thuis vanavond? Opnemen kan ook en via TV Replay bekijk je de uitzending tot 36 uur later!