Ewan McGregor speelt in vervolg The Shining


De acteur gaat Danny Torrance spelen in het nieuwe vervolg op de cultklassieker The Shining.


Er gaan geruchten dat Ewan McGregor de rol van een volwassen Danny Torrance gaat spelen in het vervolg op de klassieke Stanley Kybrick-film The Shining.

In de film uit 1980 speelde Danny Lloyd het gekwelde jongetje, en zijn ouders werden gespeeld door Jack Nicholson en Shelley Duvall. De nieuwe film zal zich enkele tientallen jaren later afspelen, en zal gaan over de nu opgegroeide Danny die nog steeds wordt achtervolgd door wat hij heeft meegemaakt als kind. Ook wordt Danny nu niet meer geplaagd door de visioenen die hij had als kind, maar door woedeproblemen en alcoholisme.

Mike Flanagan zal de film gaan regisseren. Het script is gebaseerd op Stephen King's vijftigste boek en het vervolg op zijn klassieker The Shining, Doctor Sleep. In het boek is Danny een ziekenhuismedewerker die stervende mensen helpt met het accepteren van hun eigen dood. Als er een meisje wordt geboren met dezelfde gave, ontstaat er een speciale connectie tussen de twee. Een cult die jaagt op mensen zoals Danny, probeert het meisje gevangen te nemen, zodat Danny uiteindelijk terugkomt bij het hotel waarin The Shining zich afspeelde.

McGregor zal eerst de titelrol gaan spelen in de nieuwe Disney-film Christopher Robin. Ook speelt hij in andere film zoals The Land of Sometimes, The Cow, en Zoe, waarin hij een robotica technicus speelt die verliefd wordt op een android, gespeeld door Lea Seydoux.

Cover Media/Novum Nieuws