Nieuwste boek van Stephen King 3 weken na uitgave al zeker van verfilming © BELGA

'The Outsider', het nieuwste boek van succesauteur Stephen King, lag op 22 mei in de rekken. Maandag kondigde entertainmentmagazine Deadline aan dat de rechten op het werk gekocht zijn door de filmstudio Media Rights Capital, die het boek al meteen in een tv-serie van 10 afleveringen zal gieten.

Richard Price zal het scenario pennen. De Amerikaan schreef eerder al het script van de Robert De Niro-films 'Night and the City' (1992) en 'Mad Dog and Glory' (1993). Ook enkele afleveringen van de serie 'The Wire' zijn van zijn hand. Het leverde hem in 2008 de scenarioprijs Writers Guild of America Award op.

Het verhaal gaat over een geliefde leerkracht die beschuldigd wordt van een brutale moord op een 11-jarig meisje. De detective ontdekt het DNA van de verdachte op de plaats delict, maar de man in kwestie heeft een ijzersterk alibi. Daarna ontspint de plot zich als een crimi/politiethriller, met de klassieke King-touch.

Talloze werken van King vonden de weg al naar het grote of kleine scherm. Klassiekers als 'The Shawshank Redemption', 'The Shining' en 'The Green Mile' of de horrorprent 'It' maken van King waarschijnlijk de grootste hofleverancier van kijkvoer wereldwijd. Nochtans zijn niet alle verfilmingen een schot in de roos. De hype rond 'The Dark Tower' (2017), met Idris Elba, doofde al snel uit toen de film slechte recensies ontving. TV-series 'Under The Dome' en 'The Mist' konden evenmin overtuigen en werden na tegenvallende kijkcijfers stopgezet.