'Incredibles 2' vestigt bij debuut meteen nieuw record in VS © BELGA

'Incredibles 2', dat bij ons op 27 juni in de zalen verschijnt, heeft gisterennacht tijdens de previews in de Verenigde Staten het record van 'Finding Dory' uit 2016 verpulverd: het bracht maar liefst 18,5 miljoen dollar op, meer dan het dubbele van 'Finding Dory', en neemt zo de titel van beste debuut van een animatiefilm in de Verenigde Staten over.

Volgens entertainmentsite The Hollywood Reporter zal 'Incredibles 2' nog meer records breken tijdens zijn openingsweekend: de site schat de opbrengst van de animatiefilm dit weekend op zo'n 140 miljoen dollar, 5 miljoen dollar meer dan 'Finding Dory' tijdens zijn openingsweekend in 2016.

Het openingsweekend van de eerste 'Incredibles' in 2004 bracht zo'n 70 miljoen dollar op; naar alle waarschijnlijkheid zal de sequel dat bedrag ruimschoots overschrijden.

De cast bestaat uit Craig T. Nelson, Helen Hunt en Samuel L. Jackson, die er ook al bij waren voor het eerste deel. Daarnaast verleenden 'Better Call Saul'-sterren Bob Odenkirk en Jonathan Banks hun medewerking aan het vervolg.