Televisiepresentator Jerry Springer stopt ermee © BELGA

Geen land dat zoveel bekende tv-presentatoren heeft grootgebracht als Amerika. De bekendste van allemaal is waarschijnlijk Jerry Springer. Na 27 seizoenen is nu het einde in zicht voor de controversiële presentator, melden verschillende Amerikaanse media.

"The Jerry Springer Show" zond voor het eerst uit in 1991 en wist 27 seizoenen lang geen enkel onderwerp te schuwen. Springer zelf, een voormalige advocaat, was ook geen doetje en zette regelmatig gasten op tegen elkaar. Onderwerpen die aan bod kwamen: overspel, dierenliefde, necrofilie, incest, transseksuelen, minnaressen. Geen onderwerp was te gek voor de in Engeland geboren televisiepresentator.

Om nog meer olie op vuur te gooien liet Springer zijn gasten de misstappen ook altijd live opbiechten aan de vermeende slachtoffers. Wat dan weer leidde tot een sneeuwbaleffect van ruzie en vechtpartijen. Net om die reden was er ook altijd beveiligingspersoneel aanwezig in de studio. Jerry keek van bovenop de trappen toe hoe zijn gasten ruzie maakten, maar zelf maakte hij er nooit een boeltje van. Strak in het pak keek hij gebiologeerd toe de mens en het sociologisch experiment dat hij er onbewust van had gemaakt.