John Cleese noemt Belgen "luie, dikke, bierdoordrenkte rotzakken" © BELGA

John Cleese heeft zijn tour, getiteld "The Last Time To See Me Before I Die", afgerond. In een tweet liet hij weten waar het publiek het aangenaamst was en waar hij liever niet zou teruggaan. Ons Belgenlandje krijgt een "eervolle" vermelding als slechtste publiek.

John Cleese, bekend van onder andere Monthy Python en Fawlty Towers, tweette een lijstje met plaatsen waar hij het fijnste publiek had. Dat was in Helsinki, Reykjavik, Bergen, Kopenhagen, Zwolle, Hamburg, Cologne, Breda, Haarlem, Zürich, Frankfurt, Wenen en Zagreb.

Het slechtste publiek? "Die luie, dikke, bierdoordrenkte, pseudo-Franse Belgische rotzakken in Hasselt. Het is als Moby Dick voorlezen aan nomaden", tweette de Brit. Hij trad op 30 mei op in het Ethias Theater van Hasselt.

Overigens is dit niet de eerste keer dat de Britse komiek zich uitspreekt over België. In een promoclipje voor zijn optreden in Hasselt riep hij zijn Belgische fans op om dringend tickets te kopen. "Alle shows van mijn tournee zijn uitverkocht, behalve twee. De twee in België! Eentje in Oostende en een in een godvergeten plaats, oh ja Hasselt. Iedereen in Europa weet dat jullie een stel luieriken zijn die niet eens een reep chocolade kunnen oprapen, dus sta op en koop tickets", klonk het in zijn typische, humoristische stijl.