Recensenten snoeihard voor 'Gotti': "slechtste maffiafilm aller tijden" © BELGA

Sedert vrijdag is in de Noord-Amerikaanse filmzalen 'Gotti' te zien, een biografische film over de New Yorkse maffiabaas John Gotti met acteur John Travolta in de hoofdrol. De film maakte - op zijn zachtst uitgedrukt - geen indruk op de recensenten.

'Gotti' was al lang voor de release een veelgeplaagd project. Er kwamen liefst vier verschillende regisseurs, 44 producers, tal van wijzigingen in de cast en een acht jaar durend productieproces aan te pas om het levensverhaal van de legendarische maffiabaas in een film te gieten. Het resultaat van al dat werk blijkt nu niet in goede aarde te vallen bij de kenners.

Een recensent van de New York Post drukte het wellicht het sterkst van al uit door het in zijn bespreking van 'Gotti' te hebben over de "slechtste maffiafilm aller tijden" en "de slechtste film van het jaar tot dusver". The New York Times noemt de biopic dan weer "een akelige puinhoop".

Op filmwebsite Rotten Tomatoes prijkt een extreem uitzonderlijke score van nul op honderd. 'Gotti' is met die score niet de enige smet op het blazoen van John Travolta. De iconische acteur legde de voorbije decennia al een hobbelig parcours af: ook zijn films 'Staying Alive' (1983) en 'Look Who's Talking Now' (1993) kregen op Rotten Tomatoes eerder al de laagst mogelijke score.

Of en wanneer 'Gotti' ook bij ons in de zalen komt, is niet bekend.