Laurence Fox overwoog zelfmoord tijdens strijd over voogdij


Fox raakte financieel en emotioneel uitgeput


Laurence Fox onthult dat hij aan zelfmoord heeft gedacht door de bittere strijd met zijn ex Billie Piper over de voogdij van hun twee zonen. De Lewis acteur splitste in 2016 van de Doctor Who ster en daarna volgde na tien jaar huwelijk een tweejarige oorlog over de voogdij en de omgang met hun twee kinderen - de 9-jarige Winston en de 6-jarige Eugene.

Vorige maand eindigde de procedure. Nu laat de 40-jarige acteur weten hoe moeilijk het hele proces was en dat hij er financieel en emotioneel uitgeput van was geraakt.

Hij sprak met de Britse krant Mail on Sunday. Hij geeft toe dat het gevecht om de voogdij regelmatig tot angstaanvallen leidde en dat hij kon meevoelen met mensen die "op het treinspoor zijn gaan liggen".

"Ik was zeker op een gegeven moment op een heel donkere plek - op mijn laagste eb. Ik had bijna het gevoel dat ik niet verder kon. Het voelde allemaal zo hopeloos," deelt hij. "Bij een scheiding verlies je meteen de helft van de tijd die je met de kinderen zou doorbrengen. Dat is op zich al een geestelijke crisis. "Mannen voelen zich niet altijd op hun gemak om over relaties te praten en voor de mannen die het opkroppen kan het rampzalig zijn - ze gooien zichzelf uiteindelijk van een gebouw af. Ik begrijp waarom sommige mannen zich zo hopeloos voelen dat ze zelfmoord plegen.”

De vader van twee zonen voegt eraan toe dat hij het "moeilijk vond om te slapen" tijdens juridische procedures, maar de steun van zijn vrienden en familie, zijn "prachtige kinderen" en therapie hielpen hem enorm.

De acteur had een low-key Vaderdag in Kent, terwijl hij het filmen van de derde reeks van het koninklijk drama Victoria van ITV even is onderbroken. Hij wil nu proberen om het systeem van het familierechtbank te veranderen. Hij gelooft dat het "gebrekkige" systeem "onnodig hoor en wederhoor" is en alleen de advocaten ten goede komt.

Cover Media/Novum Nieuws