Jelle Mels en Mariam El Mandoudi nieuwsankers van Karrewiet © VRT

Karrewiet, dat nieuws op kindermaat brengt op Ketnet, wordt vanaf 3 september uitgezonden vanuit de Karrewiet-studio. Jelle Mels en Mariam El Mandoudi worden nieuwsankers, zo meldt Ketnet vandaag.

Jelle Mels is 26, afkomstig uit Sinaai en woont nu in Sint-Niklaas. Hij is al 5 jaar Karrewiet-journalist. Jelle studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Hij deed stage bij Karrewiet en ging er nooit meer weg. Mariam El Mandoudi is 29 en geboren en getogen in Mechelen, intussen woont ze in Antwerpen. Ze studeerde samen met Jelle journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Nadien ging ze aan de slag bij onder meer MNM en Qmusic.

Ketnet lanceert in het begin van de zomer een app voor tablet. De Karrewiet-app biedt "een veilige omgeving waar kinderen op de hoogte kunnen blijven van het belangrijkste nieuws". Bij breaking news kan de Karrewiet-app ook een pushbericht sturen. Ketnet wil hier "zeer voorzichtig mee omspringen, maar wil kinderen ook bij breaking news de juiste informatie bezorgen".