Emilia Clarke neemt afscheid van Game of Thrones set


Clarke speelde acht seizoenen Mother of Dragons


Emilia Clarke heeft afscheid genomen van haar TV hit Game of Thrones na de verfilming van het achtste seizoen. De Britse actrice portretteert Mother of Dragons Daenerys Targaryen sinds het fantasiedrama in 2011 begon. Onlangs heeft ze de scènes van de laatste afleveringen opgenomen, die volgend jaar in première gaan.

Afgelopen weekend keerde Emilia terug naar het decor in Ierland om de omgeving nog één keer te zien en toen liet ze ook een emotioneel bericht achter op Instagram. "Ik hopte op een boot naar een eiland om afscheid te nemen van het land dat bijna tien jaar mijn huis is geweest ver van mijn eigen huis," schreef ze bij een foto van zichzelf, liggend op een bloemenveld. Het is een reis geweest @gameofthrones bedankt voor het leven waarvan ik nooit had durven dromen dat ik in staat zou zijn om te leven en de familie die ik zal blijven missen". Ze sloot af met een emoji van een gebroken hart.

Emilia's bericht leidde tot emotionele reacties van haar TV-collega's. Jason Momoa, die haar man Khal Drogo speelde, zei: "Hou van je. Trots op jullie." Lena Headey, die de sluwe Cersei Lannister portretteerde, schreef: "Lieve woorden. Hou van jou en HOLY Balls. #Thistheend".

Emilia heeft de fans geplaagd over de laatste afleveringen van Game of Thrones in de afgelopen weken en geeft toe dat de opnames van de slotscènes hun sporen hebben achtergelaten. "Het f**ked me up," vertelde ze Vanity Fair vorige maand. "Weten dat dat een blijvende smaak in iemands mond zal zijn van wat Daenerys is... Je weet wat ik bedoel als je het ziet."

De actrice heeft geen idee hoe de reeks officieel eindigt, omdat showbazen David Benioff en D.B. Weiss verschillende eindscènes hebben opgenomen zodat het einde niet kan uitlekken. "Ik denk dat ze een heleboel dingen aan het filmen zijn en ze vertellen ons niet het einde," vertelde ze aan The Hollywood Reporter. "Ik ben serieus. Ik denk dat ze ons zelfs niet vertrouwen."

Cover Media/Novum Nieuws