Karen Damen keert terug naar de planken © Photonews

Twee jaar geleden strikte ze een theaterrol in ‘Blind Date’ met Kürt Rogiers. Begin 2019 staat ze opnieuw op de planken, in een theaterstuk van haar goede vriend James Cooke.

Damen heeft een rol in ‘Assisen 2 – De Gifmoord’. Opnieuw aan de zijde van Kürt Rogiers, maar ook Francesca Vanthielen, Frans Maas, Johny Voners en Karin Jacobs spelen mee. Eerder maakte Cooke met zijn theater Uitgezonderd al een ‘Assisen’, waarbij het publiek als jury mag oordelen over schuld of onschuld. Dat stuk sloeg aan, daarom gaat op 17 januari een vervolgstuk in première. In ‘De Gifmoord’ wordt de bekende soapactrice Viviane Mertens dood teruggevonden. Op het eerste zicht een natuurlijk overlijden, maar na grondig onderzoek blijkt er meer aan de hand te zijn. Het personage van Damen wordt opgeroepen als getuige. 
 
Acteren is één van de passies van het ex-K3’tje. Ze vertelt in Dag Allemaal geen seconde getwijfeld te hebben wanneer Cooke haar vroeg. “Het is mij vorige keer zo goed bevallen”, klinkt het. De twee werkten al verschillende keren samen voor VIER. “In september is er deze keer géén nieuw tv-programma van ons gepland, dus ik ben heel blij dat we toch een manier hebben gevonden om opnieuw samen te werken”, vertelt Cooke aan het weekblad.
 
Tickets en info via uitgezonderd.be