Netflix strikt comedian Will Ferrell voor film over Eurovisiesongfestival © BELGA

Netflix heeft plannen voor een filmkomedie over het Eurovisiesongfestival, met de Amerikaanse komiek Will Ferrell in een hoofdrol. Dat bericht entertainmentsite Deadline. Ferrell zal ook het script van de comedy schrijven.

Het verhaal zal draaien rond de populaire liedjeswedstrijd, die het licht zag in 1956 in Zwitserland. Dit jaar namen 43 landen deel aan de wedstrijd, die gewonnen werd door Netta van Israël met 'Toy'.

Met de comedy wil Netflix de Europese kijkers aanspreken, die vanzelfsprekend meer affiniteit hebben met het Eurovisiesongfestival dan de rest van de wereld.

Filmkomedies hebben het vandaag moeilijk op het witte doek, zo verklaarde de Canadese acteur en filmproducer Mike Myers (bekend voor zijn rol van Austin Powers) aan The New York Post. "De business is volledig veranderd; comedy is nu iets voor het kleine scherm geworden", dixit Myers.

De onlangs uitgekomen comedy 'Tag' onderschrijft die stelling: in zijn openingsweekend scoorde de film onder de verwachtingen in de VS, al nuanceren mastodonten als 'Incredibles 2' en 'Ocean's 8' de slechte prestatie, aangezien die twee blockbusters veruit de meeste toeschouwers lokten.