'Modern Family'-bedenker stapt op uit protest tegen immigratiebeleid Trump © BELGA

Steve Levitan, de bedenker van de populaire serie 'Modern Family', heeft zijn ontslag gegeven bij 21st Century Fox. Hij vertrekt omdat Fox News, de nieuwstak van het mediabedrijf, het beleid van Donald Trump steunt om immigrantenkinderen van hun ouders te scheiden aan de Amerikaans-Mexicaanse grens.

"De steun voor de NRA, samenzweringstheorieën en de leugens van Trump vallen me iedere dag zwaarder", zegt Levitan op Twitter. In die omgeving vindt hij het moeilijk om een "programma te maken over inclusiviteit".

Er bestaan inmiddels al tien seizoenen van 'Modern Family'. In de populaire reeks spelen acteurs als Eric Stonestreet en Sofia Vergara.

Levitan hoeft nu niet te vrezen dat zijn carrière gedaan is. Zowel Comcast en Disney hebben al interesse getoond in zijn werk, meldt de Los Angeles Times.

Levitan is niet de enige werknemer bij 21st Century Fox die zijn ongenoegen al heeft geuit over de beslissing van de regering Trump. Onder meer Seth McFarlane, de bedenker van onder meer 'Family Guy', en regisseur Paul Feig, die succesvolle films voor Fox maakte, reageerden al op de maatregel.

Meer dan 2.300 kinderen zijn ondertussen al van hun ouders gescheiden.