Lucas Van den Eynde als ijsfabrikant in nieuwe VTM-reeks © Medialaan

De opnames voor ‘Phil Frisco’, een nieuwe reeks voor VTM zijn volop aan de gang. De hoofdrol van ijsfabrikant Philip Druyts is weggelegd voor Lucas Van den Eynde.

Phil Frisco’ wordt een lichtvoetige misdaaddrama. Philip Druyts, die bekend staat als Phil Frisco, is een selfmade ondernemer. Erg populair bij zijn werknemers, maar blind voor alles wat in zijn familie gebeurt. Vrouwlief, gespeeld door Viv Van Dingenen, besluit zijn levenswerk zonder zijn medeweten te verkopen… aan een Amerikaanse multinational. En daar stopt het drama zeker niet!
Een tragikomisch verhaal dat met de grootste sérieux gespeeld wordt, maar soms zo gênant is dat het lachwekkende scènes oplevert”, zo omschrijft Van den Eynde ‘Phil Frisco’ zelf aan Het Laatste Nieuws.
 
Naast Van den Eynde en Van Dingenen spelen ook Koen De Bouw, Barbara Sarafian, Vincent Van Sande, Luc Wyns, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Ward Kerremans, Marthe Schneider en Lize Ferryn een hoofdrol in de serie. 
 
‘Phil Frisco’ wordt geproduceerd door de productiehuizen Dedsfilm en Cartouche. De opnames lopen nog tot september. Wanneer de reeks wordt uitgezonden op VTM, wordt later bekend gemaakt.