Deze Vlaamse stemmen hoor je in 'Pluisje' © kfd Kinepolis

11 juli verschijnt de animatiefilm ‘Pluisje’ in de bioscoopzalen, een film over een vrolijk vogeltje dat op het punt staat zijn vleugels uit te slaan. De Vlaamse stemmencast is sinds vandaag bekend.

Pluisje trekt vaak op met zijn beste vriendin Ploveria. Tijdens zijn eerste vliegles wordt hij aangevallen door Shadow, de valk. Hij komt er met de schrik van af, maar zijn vader overleeft de strijd niet. Pluisje durft niet meer te vliegen, maar de vogeltrek naar het zuiden staat voor de deur… en dat is maar het begin van een hels avontuur!
Dries Van Cauwenbergh spreekt de stem van het hoofdpersonage in. Hij speelde eerder mee in de musicals van ‘14-18’, ‘Mozart’ en ‘Dolfje Weerwolfje’.  De stem van zijn mama is die van Kristel Verbeke, Dries Van Hegen neemt de vaderstem op zich. Wie de gemene valk Shadow is? Niemand minder dan Alex Agnew! Ook de stemmen van Warre Borgmans en Giovanni Kemper kan je in de film herkennen!
 
Wat Pluisje nog allemaal te wachten staat, kan je vanaf 11 juli in de bioscoop zien.
‘Pluisje’ is een internationale film (‘Ploey’), die al in verschillende landen is verschenen. Vorige maand won hij nog de ‘Best Children’s Film’ op het KICFF Festival in Noorwegen.