Tom Waes overleeft zware crash © Isopix

Wat zaterdag voor Tom Waes een ontspannend fietstochtje in Spanje moest worden, draaide uit op een bijna-doodervaring.

Tijdens zijn fietstocht in Spanje botste hij tijdens een afdaling met hoge snelheid op een auto. De voorruit van de auto is gebarsten, de fiets van Waes brak in stukken: het moet een zware klap zijn geweest. Hij is aan de dood ontsnapt en komt er als bij wonder met kleerscheuren en een gebroken sleutelbeen vanaf. “De impact was enorm, maar door zijn judo-achtergrond heeft hij de val kunnen breken”, vertelt Jan Van Immerseel, die de fietstocht organiseerde, aan Het Laatste Nieuws.

De breuk is intussen geopereerd. Het televisie-gezicht werd overgebracht naar een Belgisch ziekenhuis. Binnenkort starten de opnames voor het nieuwe seizoen van ‘Reizen Waes’, die komen gelukkig niet in het gedrang. Tegen die tijd zou Waes hersteld moeten zijn.

Waes is natuurlijk al het een en het ander gewoon. Bij ‘Wauters vs. Waes’ scheurde hij zijn buikspieren en brak hij vier ribben. Na afloop hadden Tom en Koen maandenlang gevoelloze vingers door hun fietstocht van Bordeaux naar Parijs in barre weersomstandigheden. Bij ‘Tomtesterom’ bleef hij ook allesbehalve ongedeerd: hij brak zijn neus en enkel, werd gebeten door een haai en liep onherstelbare slijtage op aan zijn heup. Dat heeft Waes nog nooit tegengehouden, die heeft naar eigen zeggen nog nooit het gevoel gehad dat hij met zijn leven aan het spelen was.