Helena Bonham Carter nam naailessen voor Ocean's 8


Bonham Carter wilde haar rol als ontwerpster overtuigend neerzetten


Helena Bonham Carter wilde naailessen voor de opnames van Ocean's 8 begonnen, omdat ze er uit wilde zien als iemand die vanaf nul een jurk kon maken. De Britse actrice speelt in de nieuwe film de Ierse ontwerpster Rose Weil. Ze is in de roddelbladen vaak belachelijk gemaakt vanwege haar gevoel voor kleding en daarom wilde ze er in de film niet alleen goed uitzien, maar ook dat het eruit zag alsof ze wist wat ze deed. "Zelfs als Rose niet meer op de top van haar kunnen zit, is ze nog een zeer ervaren ontwerper," legt Helena uit aan WENN, "dus ik wilde eruitzien alsof ik een jurk kon maken."

"Dat is het cadeau van wat ik doe - je krijgt de wereld te zien door de ogen van een ander. Als Rose was het door de ogen van een ontwerper, wat voor mij een compleet andere ervaring was." Om haar onderzoek te perfectioneren, bracht de actrice dagen door op de kostuumafdeling, nam ze naailessen en leerde ze om goed te draperen.

Haar onderzoek heeft vruchten afgeworpen en ze krijgt nu veel lof van critici. Ook Sandra Bullock, die de cast leidt, is tevreden en vond het erg leuk om met de Bonham Carter samen te werken: "Helena is de koningin," stelt Bullock met pure bewondering. "Ik heb nog nooit een unieker en liever mens ontmoet. En je weet nooit waar ze naartoe gaat in een scène; het zou op een bepaalde manier geschreven kunnen worden en dan... daar gaat Helena. Ze dwong ons om licht op onze voeten te blijven."

Cover Media/Novum Nieuws