Jamie Bell speelt songwriter Bernie in film over Elton John


Bernie Taupin schreef meerdere hits zoals Rocket Man en Candle in the Wind


Jamie Bell speelt songwriter Bernie Taupin in de film over Elton John, Rocketman. Onder regie van Dexter Fletcher verkent de film de beginjaren van het muziekicoon als wonderkind aan de Koninklijke Academie voor Muziek tot en met zijn invloedrijke en duurzame muzikale samenwerking met Bernie. Acteur Taron Egerton speelt Elton en volgens Variety zit Bell in de laatste fase van onderhandelingen om Bernie portretteren.

Elton en Bernie ontmoetten elkaar in 1967 toen ze allebei reageerden op een advertentie voor liedjesschrijvers. Inmiddels hebben ze aan meer dan 30 albums meegewerkt, waarbij Bernie teksten schreef voor hitnummers als Rocket Man, Crocodile Rock, Tiny Dancer, Bennie en the Jets, Daniel en Your Song. Daarnaast herschreef Bernie in 1997 de tekst van Candle in the Wind als eerbetoon aan wijlen prinses Diana.

De documentaire Two Rooms uit 1991 beschreef Elton en Bernie's onconventionele schrijfstijl, waarbij Bernie de teksten in zijn eentje schreef en Elton ze later op muziek zette, zonder enige interactie tussen de twee. De laatste jaren ging het duo door met hetzelfde creatieve proces, hoewel Bernie, 68 jaar, zich bij Elton in de studio aansloot toen de nummers werden geschreven en soms tijdens opnamesessies.

Jamie Bell speelde in 2000 een prominente rol in Billy Elliot. Hij was voor het laatst te zien in Film Stars Don't Die in Liverpool, wat hem een BAFTA nominatie opleverde.

Cover Media/Novum Nieuws