Mike Myers bezig met vervolg op Austin Powers


De zoon van Myers ziet Austin Powers graag terugkeren


Mike Myers heeft fans van zijn Austin Powers-film hoop gegeven voor een nieuw vervolg. Het komedie-icoon heeft lang overwogen om zijn rollen als eigenzinnige jaren zestig spion, en zijn aartsvijand Dr. Evil, opnieuw op zich te nemen voor een vierde film. En nu, 21 jaar na de eerste film Austin Powers: International Man of Mystery beginnen de plannen van de acteur vorm te krijgen.

Myers werd gevraagd naar de mogelijkheid van een vervolg tijdens de ontbijtshow Good Morning America en hij probeerde de vraag in eerste instantie te ontwijken. Hij maakte er een grap van, maar liet toen de act vallen en gaf zijn fans een update. "Het ziet er goed uit, dus we zullen zien," zei de 55-jarige Myers.

Hij zei erbij dat het wel allemaal wat langer zou kunnen duren, omdat hij ook vader is van drie kinderen. "Dat kost veel tijd," vertelde Myers. "De afgelopen zes jaar waren gericht op drie kinderen onder de zes... Ik heb in die jaren geen grote projecten gedaan, gewoon dingen die me niet ver van mijn familie hielden, dus we zullen zien wat er gebeurt."

Iemand die Myers graag als Austin Powers ziet terugkeren is zijn oudste kind, de 6-jarige zoon Spike. Nadat hij alles had gehoord over de filmcarrière van zijn vader is hij uitgegroeid tot zijn grootste toegewijde. "We waren bij een huisje... het regende en we zaten onder een tent, toen hij zich naar me toe draaide en zei: Papa, mag ik je een geheim vertellen...? Ik ben jouw grootste fan", herinnert hij zich.

Naast International Man of Mystery speelde Myers in 1999 in Austin Powers: The Spy Who Shagged Me and Austin Powers in Goldmember in 2002. In de laatste twee was ook acteur Verne Troyer te zien als zijn Mini-Me. Hij overleed in april op 49-jarige leeftijd.

Cover Media/Novum Nieuws