Roseanne krijgt toch een spin-off


De omstreden actrice zal niet meer welkom zijn bij de nieuwe show, maar haar tegenspelers zullen wel hun rollen herhalen.


Amerikaans televisienetwerk ABC News heeft aangekondigd dat er een Roseanne spin-off zal komen, waarbij actrice Roseanne Barr niet welkom is.

De omroep bracht donderdag naar buiten dat het een seizoen van tien afleveringen liet maken, onder de naam The Conners, waar de overige castleden van Roseanne wel in meespelen.

Barr, het brein achter de show, zal geen financiële of creatieve invloed hebben na haar ontslag om een racistische uitlating op Twitter. Daarin noemde ze voormalige Obama-assistent Valerie Jarett, die Afro-Amerikaans is, een 'aap'.

"Ik heb veel spijt van de omstandigheden, die ervoor zorgen dat ik niet meer mee mocht werken aan Roseanne," vertelde de 65-jarige actrice aan Entertainment Tonight. "Ik heb groen licht gegeven aan deze spin-off omdat ik de banen van 200 mensen wil redden. Ik wens het beste voor iedereen die eraan meewerkt."

Originele castleden John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Lecy Goranson en Michael Fishman zullen hun rollen herhalen in The Conners, dat zal omgaan met problemen zoals onverwachte zwangerschap, schoonouders en financiële stress.

Cover Media/Novum Nieuws