Amazon Studios kondigde gisteren aan dat het samenwerkte met Robert Kirkman, bedenker van de post-apocalyptische fictie "The Walking Dead" om zijn strips "Invincible" aan te passen en er een geanimeerde serie van te maken. De televisieserie zal acht afleveringen van een uur bevatten. Kirkman een van de meest populaire stripauteurs van de laatste jaren, schrijft "Invincible" met aan zijn zijde Cory Walker en Ryan Ottley.

Deze strips draaien om Mark Grayson, een tiener wiens vader de krachtigste superheld ter wereld is. "Invincible" vertelt hoe Mark zijn eigen krachten begint te ontwikkelen aan 17-jarige leeftijd.

"Ik zou niet trotser kunnen zijn op de serie die Cory Walker, Ryan Ottley en ik al meer dan 15 jaar samen hebben gemaakt. Beseffen dat onze personages via andere media zullen leven, is bijna te mooi om waar te zijn", aldus Kirkman. "Ik ben blij dat onze fans dit kunnen ervaren", zei de schrijver, die als audiovisueel producent en scenarist deelnam aan de serie "The Walking Dead", "Fear the Walking Dead" en "Outcast".

Sharon Yguado, hoofd van de Amazon Studios-programmering, zei van haar kant dat Kirkman "ongelooflijk talent heeft om de huidige tijdsgeest te voorspellen". "In een wereld vol superhelden vertrouwen we erop dat Robert aan de verwachtingen voldoet en tegelijkertijd een spannend verhaal zal brengen. We zijn dol op zijn ambitieuze plan voor de serie en we denken dat het project niets lijkt van wat we op televisie al hebben gezien."