Alyssa Milano wil pleegouder worden


De actrice bood in een brief aan om haar huis open te stellen voor een kind uit een van de immigrantengezinnen die bij de grens uit elkaar zijn gehaald.


Actrice Alyssa Milano heeft aangeboden om pleegouder te worden van een kind uit een van de immigrantenfamilies die uit elkaar zijn gescheurd bij de Amerikaanse grens met Mexico. Daar worden kinderen van hun ouders gescheiden als gevolg van het immigratiebeleid van president Donald Trump. Mensen die de grens illegaal oversteken, worden vervolgd en hun kinderen worden weggenomen. Zo'n 20.000 kinderen worden in de komende maanden vast gehouden op militaire bases.

Milano, bekend van de serie Charmed, schreef een brief aan een directielid van opvangfaciliteit voor immigranten Cayuga Centers, Edward Myers Hayes. Ze bood daarin aan een van de kinderen uit de faciliteit in haar gezin op te nemen.

"Lettend op de verhalen in het nieuws over geheim transport van kinderen, lijkt het alsof uw organisatie zich heeft opgeworpen om tijdelijk voor deze arme zielen te zorgen," schrijft ze in een brief die werd gepubliceerd in de New York Post. "Ik, en anderen die tegen het beleid van het Witte Huis zijn, erkennen uw moeite. Met deze brief biedt ik u mijn hulp aan. Als een moeder weet ik dat kinderen terug moeten naar hun ouders in de Verenigde Staten."

De actrice belooft ook om door te gaan met haar steun aan het kind nadat hij of zij terug is bij de ouders. "Nadat ze zijn teruggekeerd zal ik helpen om de gezinnen in de VS te laten blijven. Ik weet zeker dat veel andere Amerikanen het ook als hun morele en patriottische plicht zien."

Er is op dit moment geen plan om de kinderen die zijn weggenomen van hun ouders, terug te krijgen naar hun familie.

Cover Media/Novum Nieuws