"Miljoenfortuin van Johnny Depp bijna volledig opgebruikt" © BELGA

Volgens een onderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone heeft acteur Johnny Depp zijn fortuin, dat op een bepaald moment zo'n 650 miljoen dollar bedroeg, bijna volledig opgebruikt. Het artikel, getiteld 'Het probleem met Johnny Depp', focust vooral op Depps rechtszaken tegen zijn voormalige businesspartners.

Zo spande de steracteur een rechtszaak aan tegen The Management Group, geleid door de voormalige businessmanager van Depp en diens broer, voor nalatigheid, schending van fiduciaire verplichtingen en fraude. Depp beweert dat onder toezicht van TMG 7 miljoen dollar werd betaald aan zijn zus Christi en zo'n 750.000 dollar aan haar assistent, zonder medeweten van Depp. Ook zou TMG 13 jaar lang de belastingen van Depp te laat hebben ingediend, waardoor hij miljoenen aan boetes moest ophoesten. Depp eist meer dan 25 miljoen dollar van TMG.

Als reactie spande TMG op zijn beurt een rechtszaak aan. De aanklacht beschrijft Depp als "een impulsief, verwend nest dat er een ultra-extravagante levensstijl op nahoudt". Om zijn levensstijl in stand te houden zou de acteur zo'n 2 miljoen dollar per maand uitgeven - "meer dan hij zich kan veroorloven", klinkt het.

Het artikel schetst geen al te rooskleurig beeld van Depps financiële situatie. Zo zou TMG beslag hebben gelegd op verschillende woningen van Depp in Los Angeles, omdat hij een lening ter waarde van 5 miljoen dollar niet kon terugbetalen. Het stuk geeft ook een overzicht van Depps buitensporige uitgaven. Zo zou hij 3 miljoen dollar betaald hebben om de assen van een overleden vriend met een kanon de lucht in te schieten.