Nieuwe Ramones-film op komst: 'I slept with Joey Ramone' © BELGA

Nick Cassavetes, zoon van filmlegende John, gaat de regie verzorgen van een nieuwe film over wijlen de Amerikaanse punkband The Ramones, zo meldt het vakblad Hollywood Reporter. Het script van de prent 'I slept with Joey Ramone' wordt gebaseerd op memoires in 2009 neergepend door Mickey Leigh, de broer van Joey Ramone. Centraal in het verhaal staat de geboorte van de (Amerikaanse) punkscène.

De Ramones debuteerden in 1976 met een elpee vol opvallend korte nummers. Tot in de late jaren 80 stond de groep symbool voor de ontevreden jongeren. Hun invloed op de "tegencultuur" werkt nu nog na.

De indieprent wordt geproduceerd en gefinancierd door Gene 'Rocky' Kirkwood. Films met muzikale thema's zijn geen onbekende voor Kirkwood, die eerder al 'The Defiant Ones' (over het partnerschap van Jimmy Iovine en Dr. Dre) en 'Get Rich or Die Tryin'' (over 50 Cent) produceerde.

Er staan overigens nog wat muziek-uit-de-oudere-doosfilms op stapel. Fox pakt op 2 november uit met de biopic 'Bohemian Rhapsody' over Queen, en Netflix komt binnenkort met twee metalhommages, 'The Dirt' over Motley Crue en 'Sound of Metal'.

Ook de Rock and Roll Hall of Fame gaat zich aan de zevende kunst wagen. In samenwerking met NBC Universal's Wilshire Studios wordt een docureeks voorbereid waarbij in elke episode een cineast aan zijn/haar favoriete band wordt gekoppeld.