Trump haalt uit naar talkshowhost Jimmy Fallon: "Wees een man" © BELGA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag uitgehaald naar talkshowhost Jimmy Fallon van "The Tonight show". Trump, toen nog presidentskandidaat, was twee jaar geleden te gast bij Fallon. Tijdens dat interview vroeg Fallon of hij het haar van Trump door elkaar mocht halen, tot groot jolijt van de kijkers. Achteraf kreeg de talkshowhost daarvoor veel kritiek. Hij zou Trump "menselijk" gemaakt hebben. Onlangs gaf Fallon toe dat hij toen een fout gemaakt heeft en dat hij het nu anders zou aanpakken. Trump vindt dat Fallon moet stoppen met "janken".

Trump twitterde vandaag: "Hij is nu aan het janken tegen iedereen over de beroemde haarshow die hij met mij deed (toen hij mijn haar serieus in de war bracht) en dat hij het nu anders zou doen, omdat het gebaar mij 'menselijk' zou hebben gemaakt - het wordt te warm onder zijn voeten. Hij belde me en zei 'monsterkijkcijfers'. Wees een man Jimmy!"

"Het spijt me, ik heb hier niemand pijn mee willen doen. Als ik erop terugkijk, zou ik het anders hebben gedaan," vertelde Fallon in een recent interview. Sinds de show met Trump zouden de kijkcijfers van Jimmy omlaag zijn gegaan. Criticasters zouden hem op politiek vlak 'te licht' vinden.