Joke Devynck en Baloji in nieuwe Vlaamse jeugdfilm © Maité Thijssen

Op 16 juli starten de opnames voor ‘Binti’, de eerste langspeelfim van Frederike Migom. Naast Baloji en Joke Devynck, stelen nog twee jonge acteurs de show: Bebel Tshiani en Mo Bakker. Die laatste maakte zijn filmdebuut al in ‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx.

De film vertelt het verhaal van de 11-jarige Binti, gespeeld door Bebel Tshiani. Ze droomt van een carrière als bekende Youtube-vlogger. Wanneer ze met haar papa op de vlucht moet voor de politie, die dreigt hen het land uit te zetten, moet ze haar droom opbergen.

Maar, ieder kind moet toch kunnen dromen? Dat standpunt wil Frederike Migom met 'Binte' meegeven. “Als kind had ik de wildste dromen. Maar sommige kinderen hebben het zo druk met overleven dat ze geen tijd hebben om te dromen. Binti is opgegroeid in België, ze spreekt de taal en heeft hier veel vrienden, maar ze leeft in extreme onzekerheid, want ze kan op een dag teruggestuurd worden naar een land dat ze niet kent”, vertelt de regisseuse. 
Onderweg leert Binti Elias (gespeeld door Mo Bakker) kennen, die verschuilt zich in zijn boomhut na een ruzie met zijn moeder. Al snel heeft Binti een geniaal plan bedacht… met in de hoofdrol Elias’ mama (Devynck) en haar eigen papa (Baloji).
 
‘Binti’ wordt geproduceerd door Bulletproof Cupid (Cloudboy, Storm - Letters van vuur...) in coproductie met Kwassa Films. De jeugdfilm kan rekenen op de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Flanders Image, La Federation Wallonie-Bruxelles, BNP Paribas Fortis Film Finance, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid en Ketnet.