Pierce Brosnan wil dat Tom Hardy nieuwe Bond wordt


Brosnan vond het heel moeilijk om afstand te doen van zijn rol als Bond


Oud-James Bond-ster Pierce Brosnan wil dat Tom Hardy de rol van superspion 007 overneemt als Daniel Craig zich terugtrekt. De ster van Dark Knight Rises is al langer favoriet om de rol over te nemen en Brosnan is ervan overtuigd dat Hardy alles heeft wat daar voor nodig is.

"Daniel Craig is een ongelooflijke Bond geweest", zei de Die Another Day acteur tegen The Mail On Event magazine. "Hij is heel fysiek en je gelooft oprecht dat dit iemand is die een man zou kunnen doden. Hij maakt de volgende film en dan denk ik dat Tom Hardy een goede Bond zou kunnen zijn. Ik zou heel blij zijn als hij het zou doen."

Hardy is niet de enige naam die wordt genoemd als mogelijke opvolger van Craig - Idris Elba, Aidan Turner, en James Norton waren eerder ook al in de running. Er is ook gesproken over het veranderen van het geslacht van de beroemde geheim agent - maar Pierce vreest dat het te ver van het oorspronkelijke verhaal zou afdwalen. "Ik denk dat een vrouw Bond zou kunnen spelen, maar dan is het geen James Bond" zei hij.

Brosnan speelde Bond in vier films, van GoldenEye in 1995 tot Die Another Day in 2002, en geeft toe dat hij het moeilijk vond om zijn exit te accepteren. Pas toen hij terugkeerde naar de Pinewood Studio's om de musicalfilm Mamma Mia! op te nemen, kon hij er vrede mee hebben dat hij was vervangen door Craig. "Ik heb er jarenlang moeite mee gehad, maar nu voel ik geen wrok meer en denk ik alleen maar positief over Bond."

Van Craig wordt verwacht dat hij stopt met Bond na de volgende film met Danny Boyle. Het zal zijn vijfde keer als Bond zijn. De productie van de film begint in december en zal in oktober volgend jaar in de bioscopen te zien zijn.

Cover Media/Novum Nieuws