Eerste Hotel Römantiek-huwelijk © VIER

Het eerste huwelijk dat voortvloeit uit het VIER-programma ‘Hotel Römantiek’ is een feit. Rosa (73) en Jos (62) gaven elkaar zaterdag het ja-woord in het gemeentehuis van Rumst.

‘Een leuke vakantie’, dachten ze bij zichzelf toen ze zich inschreven voor het eerste seizoen van het datingsprogramma. En of het leuke vakantie in Zwitserland was met de bende 60+’ers en de drie koppelaars van dienst: Otto-Jan Ham, Sven De Leijer en Frances Lefebure. Toch sloeg cupido al een aantal keer goed raak. Bij Rosa en Jos sloeg de vonk pas op de laatste dagen van de reis over, maar sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

De twee straalden op hun trouw. Hij in zijn rode das, zij in een vurig rood kleed. “Eerst probeerde ze een witte jurk, daarna een champagnekleurige. Heel mooi, maar niet ‘Rosa’ genoeg. Zij moet vlammen. Ik stond ook in vuur en vlam toen ik haar daarin zag”, vertelt Jos aan Het Laatste Nieuws. Hun medekandidaten en vrienden uit ‘Hotel Römantiek’ mochten natuurlijk niet ontbreken op de feestelijkheid.