Canvas gaat de zomer in © VRT

Welke programma’s kan je deze zomer bij Canvas verwachten? Netmanager Olivier Goris licht de zomerprogrammering toe.

Met het WK voetbal en de Tour zijn sportliefhebbers nog even zoet. Daar is de programmatie bij Eén volledig op afgestemd. Canvas wil enkele alternatieven brengen. “Met Cinema Canvas zorgen we voor een rondreizend filmfestival met twaalf films en een event in vier steden”, vertelt Goris.
Wil je graag wat meer films zien? Dan zijn er nog de verschillende Italiaanse zomerfilms. Daarnaast is er ook plaats voor goede fictie. Zo zit je onder andere goed voor de beide seizoenen van Green Wing. “Op veler verzoek brengen we in augustus het vierde seizoen van The Bridge.” Daarin keert actrice Sofia Helin nog een laatste keer terug als briljante, door Asperger geplaagde rechercheur Saga Norén. Vanaf 7 augustus zie je elke dinsdag en woensdag om 22u The Bridge. 
 

Ook in augustus op de buis: de European Championships, een nieuw sportevenement voor liefhebbers en kenners. "Daarnaast zenden we ook wat oudere titels uit, zoals Publiek geheim en je merkt dat dat zeer goed loopt. Deze reeks is nog altijd een geweldig plezier om te kijken", aldus de netmanager.