David Lynch: "Trump zou geschiedenis kunnen ingaan als een van de grootste presidenten" © BELGA

Naar eigen zeggen is Amerikaans regisseur David Lynch nooit 'into politics' geweest, maar de man achter "Twin Peaks", "Bluet Velvet" en "Lost Highway" heeft zich in een interview met The Guardian nu toch aan enkele uitspraken gewaagd.

In aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS van 2016 steunde hij Bernie Sanders, zo was te lezen op zijn Twitter. Maar op wie hij uiteindelijk gestemd heeft, weet hij niet meer. Hij denkt op de Libertariërs, omdat hij houdt van de "vrijheid om te doen wat je wilt". Over Donald Trump heeft Lynch ook zijn twijfels. "Hij zou de geschiedenis kunnen ingaan als een van de grootste Amerikaanse presidenten, omdat hij zoveel onrust heeft veroorzaakt", aldus de 72-jarige Lynch. "Niemand kan tegen hem ingaan op een intelligente manier. Trump is misschien zelf niet goed bezig, maar onze zogezegde leiders zijn niet in staat om het land te doen groeien of iets gedaan te krijgen. Het zijn net kinderen en dat heeft Trump aangetoond."

Trump verblijdde zich maandag op Twitter over de uitspraken van Lynch en kwam er 's avonds op terug tijdens een campagnevergadering in South Carolina. Het artikel "zegt dat hij op Bernie Sanders heeft gestemd, maar nu zegt hij (...) dat Trump misschien wel de juiste keuze was geweest", feleciteerde Trump zichzelf. "Zijn Hollywood-carrière is officieel voorbij", lachte de president, verwijzend naar de oppositie van een groot deel van de filmgemeenschap tegenover zijn persoon en zijn politiek.