Dina Tersago maakt debuut bij VIER © VIER

De televisiecarrière van Dina Tersago heeft een flinke boost gekregen. Dit najaar trekt ze haar botten terug aan in het VTM-programma 'Boer Zkt. Vrouw - De Wereld Rond'. Volgend voorjaar presenteert ze voor het eerst een programma op VIER.

Het zou leuk zijn om in de toekomst een ander groot programma te presenteren, zodat ik aan het einde van mijn carrière niet alleen ‘die van Boer Zkt. Vrouw’ ben”, zei Tersago enkele maanden terug nog in Dag Allemaal. En zo geschiedde! Tersago zal binnenkort koppels begeleiden bij een erg belangrijk moment in hun leven: de huizenjacht. In ‘Huis uit Handen’ leggen zes koppels hun geluk én hun centen in de handen van een makelaar en een binnenhuisarchitect.

In dit experiment wordt hun droomhuis, 'Blind Getrouwd'-gewijs, voor hen gezocht. “Het immo-aanbod in Vlaanderen is vaak beperkt”, vertelt de presentatrice. “Velen vissen in dezelfde vijver. Niets frusterender dan als kandidaat-koper net te laat zijn en je droomwoning aan je neus voorbij te zien gaan.” Een huis zoeken is dus een spannende gebeurtenis. Spannender wordt het nog wanneer de koppels hun woning pas te zien krijgen wanneer het door de experten al gekocht is.
 
VIER speelt wel vaker in op wonen, bouwen en verbouwen. Zo zagen we onder meer ‘Ons Eerste Huis’ en ‘Huizenjagers’. Daar bouwen ze bij de televisiezender bewust op verder. Het format ‘Huis uit Handen’ werd eerder al uitgezonden in Denemarken (als ‘Buying Blind’) en zorgde er voor succescijfers. Inmiddels hebben ook Endemol Shine Australia en RTL Nederland het format gekocht. “Ik ben bijzonder trots dat SBS dit nieuwe spannende programma voor Vlaanderen naar VIER kan halen”, zegt programmadirecteur Annick Bongers. Het nooit eerder geziene format was gegeerd goed op de televisiebeurs in Cannes.