Jim Carrey basht Trump weer met kruisigingskunstwerk


Het kunstwerk komt op een moment dat Trump onder vuur ligt vanwege zijn immigratiepolitiek.


Acteur en kunstenaar Jim Carrey gebruikt zijn canvas om de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw te bekritiseren door hem voor te stellen als Jezus die gekruisigd wordt. De filmster heeft de Republikeinse leider het afgelopen jaar veelvuldig als inspiratiebron voor zijn schilderijen gebruikt, waarbij hij Trump vaak in een minder dan flatteus beeld belicht. Dit keer is het niet anders.

Zondag deelde Carrey op Twitter een nieuw werk, waarin hij Trump lijkt te veroordelen zijn gebrek aan christelijke waarden. Hij portretteert de politicus op een houten frame met een spijker in de hand van een persoon die lijkt op Jezus. Hij besloot zijn tweet met een link naar een website waar mensen zich kunnen registreren voor de verkiezingen die in november in de VS worden gehouden.

Het kunstwerk komt op een moment dat Trump onder vuur ligt vanwege zijn immigratiepolitiek en de immigratiecrisis aan de Amerikaans-Mexicaanse grens war kinderen gescheiden van hun ouders worden vastgehouden. De president heeft niet gereageerd op de werken van Carrey.

Cover Media/Novum Nieuws